Nguyên Liệu Và Cách Làm Món Ăn Bằng Tiếng Anh / 2023 / Top 15 # Xem Nhiều Nhất & Mới Nhất 12/2022 # Top View | Raffles-hanoi.edu.vn

200 Nguyên Liệu Nấu Ăn Bằng Tiếng Anh / 2023

Chúng ta chắc hẳn ai cũng biết rằng cách tốt nhất để học tiếng Anh đó là ứng dụng nó vào cuộc sống hằng ngày. Trong bài viết này, AROMA xin gửi đến bạn tổng hợp 200 từ vựng về nguyên liệu nấu ăn bằng tiếng Anh phổ biến nhất:

Nguyên liệu nấu ăn bằng tiếng Anh

9 Bag of potatoes: Túi khoai tây

10 Baguette: Bánh mì baguette

11 Baked beans: Đậu nướng

14 Bar of chocolate: Thanh sô cô la

20 Blackberry: Quả mâm xôi đen

21 Blackcurrant: Quả lý chua đen

22 Blue cheese: Phô mai xanh

23 Blueberry: Quả việt quất

24 Bottle of milk: Chai sữa

26 Bread rolls: Cuộn bánh mì

27 Breakfast cereal: Ngũ cốc ăn sáng nói chung

30 Brown bread: Bánh mì nâu

31 Brown sugar: Đường nâu

32 Brussels sprouts: Mầm bắp cải brussels

33 Bunch of bananas: Nải chuối

34 Bunch of grapes: Chùm nho

39 Carton of milk: Hộp sữa

40 Cauliflower: Súp lơ trắng

46 Chilli hoặc chilli pepper: Ớt

47 Chips: Khoai tây chiên

51 Clove of garlic: Nhánh tỏi

54 Cooked meat: Thịt chín

57 Corned beef: Thịt bò muối

58 Cornflakes: Ngũ cốc giòn

60 Cottage cheese: Phô mai tươi

63 Crème fraîche: Kem lên men

64 Crisps: Khoai tây lát mỏng chiên giòn

67 Curry powder: Bột cà ri

68 Danish pastry: Bánh sừng bò đan mạch

71 Dried apricots: Quả mơ khô

75 Fish fingers: Cá tẩm bột

76 Free range eggs: Trứng gà nuôi thả tự nhiên

78 Frozen peas: Đậu hà lan đông lạnh

79 Frozen pizza: Pizza đông lạnh

80 Full-fat milk: Sữa nguyên kem/sữa béo

82 Garlic bread: Bánh mì tỏi

84 Goats cheese: Phô mai dê

85 Gooseberry: Quả lý gai

94 Icing sugar: Đường bột

98 Kidney beans: Đậu tây (hình dạng giống quả thận)

100 Kipper: Cá trích hun khói (cá hun khói, thường là cá trích)

108 Loaf hoặc loaf of bread: Ổ bánh mì

111 Margarine: Bơ thực vật

113 Mayonnaise: Mayonnaise

116 Mince hoặc minced beef: Thịt bò xay

117 Muesli: Ngũ cốc hạt nhỏ

121 Nutmeg: Hạt nhục đậu khấu

128 Pack of butter: Gói bơ

129 Packet of biscuits: Gói bánh quy

130 Packet of cheese: Gói phô mai

131 Packet of crisps hoặc bag of crisps: Gói khoai tây chiên lát mỏng

135 Pasta sauce: Sốt cà chua nấu mì

136 Pastry: Bột mì làm bánh nướng

146 Pitta bread: Bánh mì dẹt

149 Plain flour: Bột mì thường

151 Pomegranate: Quả lựu

153 Pork pie: Bánh tròn nhân thịt xay

155 Potato (số nhiều: potatoes): Khoai tây

158 Punnet of strawberries: Giỏ dâu tây

159 Quiche: Bánh quiche của pháp (nhân thịt xông khói)

162 Raspberry: Quả mâm xôi đỏ

163 Ready meal: Đồ ăn chế biến sẵn

164 Redcurrant: Quả lý chua đỏ

165 Rhubarb: Quả đại hoàng

168 Rosemary: Hương thảo

169 Runner beans: Đậu tây

170 Saffron: Nhụy hoa nghệ tây

172 Salad dressing: Xốt/dầu giấm trộn sa lát

174 Salmon: Cá hồi (nước mặn và to hơn)

177 Sausage roll: Bánh mì cuộn xúc xích

179 Self-raising flour: Bột mì pha sẵn bột nở

180 Semi-skimmed milk: Sữa ít béo

181 Skimmed milk: Sữa không béo/sữa gầy

182 Sliced loaf: Ổ bánh mì đã thái lát

183 Smoked salmon: Cá hồi hun khói

188 Spinach: Rau chân vịt

189 Sponge cake: Bánh bông lan

190 Spring onion: Hành lá

192 Stick of celery: Cây cần tây

193 Stock cubes: Viên gia vị nấu súp

196 Sultanas: Nho khô không hạt

197 Swede: Củ cải thụy điển

198 Sweet potato (số nhiều: sweet potatoes): Khoai lang

Cách Làm Sườn Xào Chua Ngọt Bằng Tiếng Anh / 2023

Sườn xào chua ngọt tiếng Anh là Sweet and sour pork ribs – one of a favorite dish in Viet Nam. Thịt sườn là một trong những nguyên liệu vô cùng quen thuộc được mọi người yêu thích và chế biến nên vô số những món ăn ngon.

Học cách làm sườn xào chua ngọt bằng tiếng anh thơm ngon

1. Ingredients (Nguyên liệu)

450 gram pork ribs

½ tsp cooking salt

1/8 tsp garlic powder (or ½ tsp minced garlic)

1/8 tsp onion powder (or ½ tsp minced shallot)

½ tbsp (7ml) apple cider vinegar

½ tbsp oyster sauce

½ tbsp soy sauce

– Sweet and sour sauce

15 gram shallot (2-3 cloves)

7 gram garlic (2-3 cloves)

1 tbsp (14 gram) sugar

2/3 tbsp (10ml) vinegar

½ tbsp (7ml) oyster sauce

120ml (1/2 cup) hot water

60ml (1/4 cup) cooking oil

2. Instructions (Cách làm)

1. Peel off the thin membrane in the back of the ribs. This membrane has a very chewy texture, it’s better that we get rid of it. Chop the ribs into small pieces.

2. Transfer the ribs to a pot with ½ tsp salt. Add enough water to submerge the ribs and put on heat. When the water starts boiling, get rid of all the water and briefly wash the ribs before transferring them to a bowl. This step helps rinse the ribs, making sure they are clean and get rid of any unpleasant smell there may be.

3. Marinate the ribs with all the ingredients under “Marinade”. Set aside for 20 – 30 minutes for the marinade to be thoroughly absorbed. If you don’t have time, you can start the next cooking step right after marinating without setting it aside.

4. Peel and mince or finely chop the shallots and garlic under “Sweet and sour sauce”.

5. Add 60 ml cooking oil to a deep pan. Add the minced shallots and garlic, put on medium heat. When the shallots and garlic start to slightly brown, sift them out of the oil. The shallots and garlic will continue to brown a bit more and become crispier. Set them aside for use later.

6. Turn heat to high, add ribs into the oil to fry. Make sure to fry them quickly, just enough for the ribs to be lightly charred on the outside. Avoid overcooking at this step, which would cause the meat to become dry. If you marinate the ribs with chopped shallots and garlic, wipe them off first before frying to avoid them being burned and sticking to the ribs.

7. Once the ribs have been charred, remove the pan from heat. Drain off the oil, leave only 1/2 – 1 tbsp oil in the pan.

8. Use the residual marinade from the bowl in which you marinated the ribs, add 1 tbsp sugar, 2/3 tbsp vinegar, ½ tbsp soy sauce and 120 ml hot water, mix well. If you have little or no marinade left, you may have to add some soy sauce and vinegar to taste. The sauce should be the right amount of sour, salty and sweet.

9. Place the pan with the ribs back on the heat, add the mixed sauce. Turn heat to medium until there is about 2/3 of the sauce left. Cover the pan with a lid, simmer on low heat for 15 – 20 minutes. This step will soften the meat while preserving its juiciness.

10. After the simmering step, remove the lid and turn heat to high, let the sauce evaporate. While cooking, remember to flip the ribs a few times so they are evenly cooked and seasoned.

11. When the sauce has thickened to your liking, turn off heat. Add the fried shallots and garlic (in step 5) to the ribs and stir well. This complements the dish’s aroma.

Trình bày, thuyết minh cách làm sườn xào chua ngọt bằng tiếng anh

3. Note (Lưu ý khi làm sườn xào chua ngọt)

– You can replace oyster sauce/soy sauce with fish sauce or pork/chicken stock broth mix, but I find oyster sauce and soy sauce most fitting in terms of flavor. Oyster sauce for me especially is a must.

– The measurements used above are just approximate. These amounts may be slightly different depending on your preference and the brands of marinades and spices you use.

Hướng Dẫn Làm Đồ Ăn Dặm Cho Bé Bằng Nguyên Liệu Đơn Giản / 2023

Hương vị đồ ăn dặm quyết định rất lớn đến thói quen và sở thích ăn uống của trẻ sau này. Mẹ có thể linh hoạt thay cách làm đồ ăn dặm cho bé ngay tại nhà bằng các nguyên liệu dễ tìm và cách chế biến đơn giản nhất.

Tại sao cần cho bé ăn dặm?

Khi tròn 6 tháng tuổi, bé sẽ mọc những chiếc răng cửa đầu tiên, đây chính là thời điểm thích hợp để bé bắt đầu ăn dặm.

Bé cần nhiều chất dinh dưỡng hơn ngoài sữa mẹ để phát triển toàn diện và có nhiều năng lượng hoạt động, vui chơi. Chính vì vậy đồ ăn dặm trong thời điểm này rất quan trọng đối với bé.

Cách làm đồ ăn dặm tại nhà cho bé

Mẹ nên cho bé ăn dặm trước bữa ăn chính từ 1 đến 2 tiếng. Tuy nhiên bột hoặc cháo ăn dặm thì có thể dùng trong bữa chính của bé.

Mẹ có thể tham khảo một số đồ ăn dặm có thể chuẩn bị cho bé:

Các loại củ như cà rốt, su su, bí đao, bí đỏ,… là đồ ăn dặm vô cùng lý tưởng cho bước đầu ăn dặm của trẻ nhỏ. Các loại củ này sử dụng ít thuốc trừ sâu, an toàn cho bé lại rất dễ ăn.

Cách làm đồ ăn dặm cho bé

Gọt vỏ, rửa sạch các loại củ và cắt từng miếng nhỏ để vừa miệng bé. Khi mới bắt đầu tập ăn dặm bé bắt chước cách nhai của người lớn nên có khả năng nhai rau củ được hấp mềm mà không lo bị hóc.

– 1 kg gạo tẻ, ít gạo nếp, cùng các loại hạt khác như đỗ xanh, đỗ nành, đỗ đen, củ, quả được sấy khô…. ( Nguyên liệu mẹ phải đảm bảo không có các hạt sạn, hạt bị sâu bệnh, ẩm mốc ở bên trong).

Tiến hành xay bột

– Mẹ cần ngâm gạo đã được chuẩn bị từ trước vào nước muối loãng để loại bỏ cặn bẩn bên trong.

– Ngâm gạo qua đêm với nước sạch để gạo được nở mềm.

– Cho gạo cùng các loại hạt vào máy xay sinh tố và xay nhuyễn.

– Phơi bột gạo đã được xay 2-3 nắng hoặc mẹ cho vào lò sấy khô để rút ngắn được thời gian hoàn thành.

– Bảo quản bột trong bình và dùng dần.

Mỗi lần nấu bột ăn dặm, mẹ chỉ cần cho 200mg bột vào 200ml nước. Để thay đổi khẩu vị ăn uống cho trẻ, mẹ có thể cho trứng, sữa bột, rau củ xay nhỏ vào cùng, giúp bé thích thú với việc ăn uống hơn.

#Làm đồ ăn dặm cho bé

Cách Làm Bánh Flan.nguyên Liệu Làm / 2023

Cách làm bánh flan.Nguyên liệu làm bánh flan

Thực hiện làm bánh flan

Cách làm bánh flan thơm ngon, cach lam banh caramen don gian

how to make flan cake. baking ingredients

Flan 05 egg: you should choose us for delicious eggs and egg yolks much for your time; 250ml fresh milk. 1 can sweetened condensed milk (380g) . 100g sugar. 2 tube vanilla. 500ml boiling water. plus you need a baking mold and steamed pot. done

flan cake baking delicious flan,how to bake caramel don

time for a little sugar and water in a small saucepan until it’s heat on the fire lines are turned yellow-brown, you pour the mixture into the mold above the cake caramel coloring. fresh milk poured into to the boiling pan of boiling fire is stoked, then dump the whole box of condensed milk into a saucepan stir. Break 5 eggs out,only ingratiate gold, leaving whites to cake is smooth without blades, beat 5 egg cotton for real milk then pour into a saucepan, pour 2 pipe continues vanilla powder, stir the mixture in the skillet for about 3 minutes, then pour this mixture into the caramel molds available. for mold making steamed bread into the pot is cooked about 30 minutes. steamed during every 2 minutes as you open the lid steam mop steam once to avoid affecting the delicious cake okay.

đang được dịch, vui lòng đợi..

How to make cake flan.

flan cake ingredients 1 chicken eggs: chicken egg should you choose us for delicious and there are many egg yolks?; . fresh cow milk 250 ml 1 can sweetened condensed milk (380 g). 100 g sugar 2 vanilla pipe. . 500 ml of boiling water. There you need the baking mould and autoclave water.

done baking flan

how delicious flan cake, cach lam banh fudge don gian

For sugar and a little water into small saucepan until sugar turn real flame fires are all cockroach wings turn yellow, you pour the above mixture into the mold to create caramel cake color. fresh milk into a saucepan heat fire to boil flare up is, then poured the entire box of condensed milk in a saucepan stir. 5 eggs out, just grab your gold, giving whites to cake is smooth without being fishy, 5 chicken eggs for real bears and then pour into a saucepan of milk, continuing to pour the 2 tubes of vanilla powder, stir the mixture in the saucepan is about 3 minutes, then pour the mixture into the moulds were available For baking on site. caramel into the autoclave water about 30 minutes are nine cake. In the process of cleaning water, for 2 seconds as you open the lid pot steam MOP a wisp of steam to avoid times affect the taste of the cake.

đang được dịch, vui lòng đợi..